Honningbrød

Honningbrød

Fremgangsmåte:

Bløtlegg halvparten av vannet og hvetegrøpp i 1–2 timer. Rør resten av vannet og gjær sammen før du tilsetter resten av ingrediensene. Elt deigen godt til den er glatt og smidig, la deigen stå i 20–30 min.

Del så deigen i tre like deler à ca. 890 gram før deigstykkene rulles ut til brød. Brødene dyppes i sammalt fin hvete og snittes på skrå. La brødene heve i ca. 1–1,5 time. Brødene pensles med vann før de settes inn midt i ovnen på 250°C. Temperaturen senkes så til 220°C. La brødene steke i ca. 35 min.

 

 

 

1

kg

Hvetemel

8

dl

Temperert vann (ca. 44°C)

400

g

Hvetegrøpp

230

g

Sammalt hvete fin

100

g

Honning

50

g

Gjær

40

g

Margarin

30

g

Salt

 

 

Kontakt info

Litt om oss

Kvelde Mølle er en tradisjonsrik bygdemølle. Vi holder til i frodige Lågendalen og tilbyr melprodukter av høy kvalitet. Hos oss males kornet til mel på steinkvern etter den gode, gamle metoden.