Kaupang Speltbrød

Kaupang Speltbrød

Fremgangsmåte:

Bløtlegg halvparten av vannet, speltgrøpp og spelt sammalt i 1 – 2 timer. Rør resten av vannet og gjær sammen før du tilsetter resten av ingrediensene. Elt deigen forsiktig til den er glatt og smidig. La deigen stå i 20–30 min.

Del så deigen i 3 like deler før deigstykkene rulles ut til brød. Brødene dyppes i spelt sammalt fin og snittes på skrå. La brødene heve i ca. 1–1,5 time. Brødene pensles med vann før de settes inn midt i ovnen på 250°C. Temperaturen senkes så til 220°C. La brødene steke i ca. 35 min.

55

g

vann

0,5

dl

Appelsinjuice

250

g

Byggmel, siktet

1

kg

Spelt mel

115

g

Spelt sammalt, fin

210

g

Spelt grøpp

20

g

Salt

50

g

Margarin

50

g

Gjær

 

g

Sukker

Kontakt info

Litt om oss

Kvelde Mølle er en tradisjonsrik bygdemølle. Vi holder til i frodige Lågendalen og tilbyr melprodukter av høy kvalitet. Hos oss males kornet til mel på steinkvern etter den gode, gamle metoden.