Kvalitetsmel

Kvalitetsmel

Mel for bakerier og storhusholdning
Kvelde Mølle produserer i dag mel til både små og store kunder i Sør-Norge. Vi kan også male mel på forespørsel dersom det er noe spesielt dere er ute etter. Pr. i dag produserer vi mel av hvete, spelt og rug; Fra det fineste florsiktede hvetemelet til den groveste ruggrøpp.

Mel til privatkunder
Mel fra Kvelde Mølle er å finne i velassorterte butikker hovedsakelig på østlandet. Helv vårt sortiment ligger på ASKO Sentrallager, så spør gjerne i din lokale Meny-, Ultra- eller Spar-butikk etter mel fra Kvelde Mølle. Se våre melprodukter til venstre.

Økologisk mel
For privatkunder produserer vi pr. i dag økologisk mel av hvete og spelt og til bakerier også av rug. Særlig etterspurt er den økologiske spelt.

Hvorfor mel fra Kvelde Mølle?
Det er flere egenskaper som skiller mel fra Kvelde Mølle fra annet mel. For det første er det malt på gammeldagse steinkverner i motsetning til de mer moderne valsestolene. Dette gjør at kornet blir revet på en annen måte og får etter manges mening bedre egenskaper. For det andre benyttes det ikke tilsetningsstoffer i vår produksjon. Vi blander heller ikke ulike kornkvaliteter får å justere sluttkvaliteten. Et fjerde poeng er at vi har lokal kontroll på kornmottaket og kan om det ønskes, spore melet tilbake til bonden som i de fleste tilfeller befinner seg rett utenfor vinduet til Kvelde Mølle.

Kvelde Mølle er en av Norges få gjenværende bygdemøller og har produsert kvalitetsmel i nesten 100 år.

Kvalitetsmel fra Kvelde Mølle:

  • Lages kun av norske råstoffer
  • Har et høyt næringsinnhold
  • Inneholder ingen tilsetningsstoffer
  • Er produsert etter tradisjonsrike teknikker
  • Har Spesialtet-merket
  • Kan spores tilbake til bonden
  • Er høyt verdsatt for sine gode bake-egenskaper

Kvelde Mølle er anerkjent av Matmerk som en leverandør av norske matspesialiteter av høy kvalitet. Alle pakninger er bærere av Spesialitet- merket, noe som garanterer kunden en norsk matspesialitet av høy kvalitet.

Kontakt info

Litt om oss

Kvelde Mølle er en tradisjonsrik bygdemølle. Vi holder til i frodige Lågendalen og tilbyr melprodukter av høy kvalitet. Hos oss males kornet til mel på steinkvern etter den gode, gamle metoden.