Kvalitetsmel

FRA KVELDE MØLLE

Card image cap

Florsiktet hvetemel

Et 100% Norsk Steimalt Tipo 00 mel! Dette ble i sin tid kalt Kvelde melet og var hvitere og veldig lett å bake med. Tipo 00 betyr at man har kvernet bort ca 50% av kornet, og vi får tilbakemeldinger på at vårt norske mel er like sterkt som det italienske, og til en hyggeligere pris. Dette var det melet som lå igjen helt nederst i sikteskuffene etter en lang dag på mølla og som ble kalt bondens gull. Dette er en bestselger hos oss og det eneste melet vi har i 2 kg poser.

Melet egner seg utmerket til all gjærbakst, til starter for hvete surdeig og til deig som skal strekkes som lefser, Pizza og pasta.

Card image cap

Hvetemel - Nyt Norge

Dette er et 100% Norsk steinmalt Tipo 0 mel. Det vil si at man står igjen med litt over 60% av kornet. Dette er det første melet i Norge som kunne bære Nyt Norge merket på seg, noe vi selvsagt er veldig stolte av. Takket være en nasjonalsatsning siden 1970 har fler og fler fått øynene opp for norsk mel til mat og baking, og vi ser at polarmel som noen kaller det har helseeffekter.

Vårt hvetemel er mer utmalt en industri hvetemel og fungerer supert enten som utgangspunkt for grovbakst eller alene til finbakst.

Card image cap

Fullkornmel

Norsk Steinmalt grovis! Her er hele kornet kvernet ned til et fin sammalt mel som tilbyr alt det norsk korn har av næringsstoffer. Fullkornmel er litt brunere enn de to øvrige melsortene fordi her er også skallet med.

Det er supert til grovbakst i sammen med enten Florsikt eller Nyt norge melet vårt for ekstra strekk og løft.

Card image cap

Hvetegrøpp

Kvelde Mølle er den eneste mølla som tilbyr dette 100% norske grove produktet. Hvetegrøpp er et produkt med lange tradisjoner ved Mølla og ikke så ulikt det noen velger å kalle steal cut. Hvetegrøpp er et veldig grovt produkt hvor vi har knekt kornet slik at kornets næringsstoffer blir gjort tilgjengelig for kroppen. Vi er stolte av å kunne tilby denne kulturskatten til bakere som ønsker mer smak og bitemotstand i baksten.

Hvetegrøpp er et produkt som må kokes eller bløtlegges før bakst, og tilfører mer næring, fukt, smak og struktur til bakeverket.

Card image cap

Økologisk Hvetemel

Dette er et økologisk Norsk Tipo 0 mel. Dette er et Tipo 0 mel som gjør det lettere å bake med. Det er utkvernet slik at du står igjen med ca 60% av kornet i motsetning til norsk industrimel som er valsemalt og hvor du står igjen med 78% av melet.

Dette er et godt Bakemel og har blitt en favoritt for bakerier som ønsker å bruke rent økologisk Norsk Steinmalt mel til sin bakst.

Card image cap

Økologisk Speltmel

Spelt er et urkorn og regnes som mor til hveten. Spelten må avskalles før vi kan kverne den, og den har en mildere gluten enn den stadig mer videreutviklede hveten. Det er stadig flere som ikke tåler hvetegluten og dermed får en god løsning i å bake med spelt. Vær obs på at speltgluten ikke tåler like mye elting som hvete. Spelt skal bare blandes godt sammen, og heves.
Kvelde Mølle var først i moderne tid til å steinmale spelt. Spelt har blitt et viktig produkt for oss, og økologisk spelt har blitt et veldig populært produkt. Vi har god kontakt med norske bønder på spelt og det er stas å tilby Norsk økologisk steinmalt urkorn. Den store etterspørselen etter økologisk spelt gjør det likevel nødvendig å importere spelt fra Europa.

Melet egner seg godt til det samme du ville brukt hvetemel til, men vær obs på at du elte det mindre for å ivareta heve egenskapene.

Card image cap

Økologisk Spelt Sammalt

Økologisk Spelt Sammalt er et herlig produkt hvor hele speltkornet er finmalt, slik at kroppen får glede av alle næringsstoffene i kornet. Bland inn dette melet med f.eks Kvelde Mølles Speltmel eller annet siktet mel for å beholde heving og få grovere bakst som f.eks til Brød, rundstykker, pizza eller lignende.

Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på at dette melet er svært godt egnet til grovere flatbrød.