Blackbirds Pizzadeig

LAGET PÅ SURDEIG MED MEL FRA KVELDE MØLLE

INGREDIENSER:

  • 100 g moden starter
  • 640 g vann
  • 1 kg florsiktet hvetemel fra Kvelde Mølle
  • 20 g salt

SLIK GJØR DU:

  1. Elt alt utenom salt i 10 minutter gjerne i en kjøkkenmaskin.
  2. La deigen hvile i 45 minutter, og elt in salt. Hvis deigen kjennes veldig fast, så kan du tilsette litt mer vann sammen med salt.
  3. Ta deigen over i en bolle til bulkheving.
  4. Brett deigen 3 ganger med ca. 30 minutters mellomrom.
  5. Sett deigen i kjøleskap til nestedag.
  6. Del opp deigen i emner på 350 g hver, eller mindre.
  7. Form til runde emner. Prøv å få dem helt sømløse under. Det ligger massevis av videoer av dette på nett hvis du er nysgjerrig på hvordan.
  8. Pensle bokser på 500 -750 ml med et tynt lag med olivenolje, og legg emnene oppi. Legg på lokk.
  9. Hvis du skal bruke deigene samme dag, trenger emne minst et par timer i romtemperatur før de er klare til å bli til pizza. Oppbevar Pizzadeigene i kjøleskap frem til du skal bruke dem.
Bilde 1
Bilde 2