Heges grovis

RUNDSTYKKER MED HVETEGRØPP

INGREDIENSER:

  • 75 g hvetegrøpp, ekstra grovmalt + 2 dl vann
  • 300-350 g steinmalt, florsiktet hvetemel
  • 100 g steinmalt, sammalt fullkornsmel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1 ss sirup
  • 1 egg
  • 2 ss rapsolje

SLIK GJØR DU:

  1. Begynn med å koke opp grøpp og vann og la det koke i ca 3 min. Avkjøl til romtemperatur.
  2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hold igjen litt av hvetemelet og juster deigen underveis.
  3. Tilsett så grøpp, vann, sirup og egg og elt i 10 min.
  4. Ha oppi oljen og elt videre i 5 min.
  5. Dekk til og sett deigen til heving i 1,5 time.
  6. Trill ut 12 rundstykker og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
  7. Dekk til og etterhev i en 1/2 time.
  8. Pensle med vann og dryss over sammalt speltmel.
  9. Stekes nest nederst i ovnen på 220°Ci 12-14 min.
Bilde 1
Bilde 2
Bilde 3