Signora Siras pastadeig

Signora Siras pastadeig

Fremgangsmåte:

Tøm melet i en stor bolle. Lag et senter i melet og ha i egg, melk og salt. Bland godt til deigen er fast. Strø mel på et fast underlag og elt deigen ved stadig å vende motsatte side av deigen mot deg. Bruk håndbaken og elt deigen forsiktig fra deg, drei den en kvart omdreining, og gjenta prosessen flere ganger til deigen er fast, glatt og elastisk – ca. 10 minutter bearbeiding. Del deigen i fire og kjevle hver del så tynn som mulig, helst med tynn kjevle. Hver kjevlet enhet skal være så rektangulær som mulig. La deigen(e) hvile i ca 1 1/2 time.

Brett hver deig fra den smale enden, i ca. 5 cm bredde – fortsett og brett slik at den endelig bredden er 7–8 cm. (Deigen må være såvidt tørr at lagene ikke klistres til hverandre). Begynn i den smale enden og skjær deigen i strimler á 1,5 cm bredde. Deretter foldes strimlene (tagliatelle) ut, og anrettes på et rent, tørt underlag, hvor de ligger i ca. 2 timer til strimlene er tørre.

Pastaen legges i rikelig med kokende vann i 3–4 minutter. Hell pastaen i et dørslag, og rist vannet godt av. Legg pastaen tilbake i kjelen sammen med litt olje. Serveres rykende varm!

Bunntekst : Kvelde Mølle er anerkjent av Matmerk som en leverandør av norske matspesialiteter av høy kvalitet.

Til 4–6 personer:

1

kg

Pastamel

5

stk.

Egg

1/2

glass

Melk

1

ts

Salt

Kontakt info

Litt om oss

Kvelde Mølle er en tradisjonsrik bygdemølle. Vi holder til i frodige Lågendalen og tilbyr melprodukter av høy kvalitet. Hos oss males kornet til mel på steinkvern etter den gode, gamle metoden.