Speltmel - økologisk

Speltmel - økologisk

Spelt er den hvetesorten som regnes som urhveten eller stamfaren til dagens hvetesorter, den ble dyrket allerede 5-6000 år f. Kr.

Speltmelet har et høyere innhold av vitaminer og mineraler enn vanlig hvetemel. Dette skyldes at speltkornets frøhvite inneholder mikronæringsstoffer. Spelt dyrkes både økologisk og konvensjonelt. Speltkornet har en bedre naturlig beskyttelse mot sykdom enn ordinær hvete. Samtidig har speltkornet en bedre evne til å tilegne seg næring fra jorda. Disse to faktorene gjør at spelt som dyrkes konvensjonelt både sprøytes og gjødsles mindre enn ordinær hveteproduksjon.

På Kvelde Mølle males kornet på steinkvern slik det har blitt gjort i uminnelige tider. Vær oppmerksom på at Siktet speltmel tåler mindre elting enn Siktet hvetemel p.g.a. glutenet i melet. I utgangspunktet kan ordinært hvetemel byttes ut med spelt i ulike bakeverk. Spelt er næringsrikt, sunt, velsmakende og gir energi!

Eksempler på bruksområder for økologisk speltmel:

  • Gjærbakst (spesielt grovt brød og rundstykker)

Kvelde Mølle er anerkjent av Matmerk som en leverandør av norske matspesialiteter av høy kvalitet. Alle pakninger er bærere av Spesialitet- merket, noe som garanterer kunden en norsk matspesialitet av høy kvalitet.

Kontakt info

Litt om oss

Kvelde Mølle er en tradisjonsrik bygdemølle. Vi holder til i frodige Lågendalen og tilbyr melprodukter av høy kvalitet. Hos oss males kornet til mel på steinkvern etter den gode, gamle metoden.